IJsclub Loosdrecht

Historie

De IJsclub Loosdrecht is officieel opgericht op 26 oktober 1881.

Vanaf een externe bron;

In de 19de eeuw bestond er een IJsclub in Loosdrecht tot er in 1885 spanningen ontstonden tussen leden uit Oud- en Nieuw Loosdrecht daardoor werd deze club in 1886 opgeheven.
Kort daarna komen hier 3 IJsclubs voor terug in Oud Loosdrecht, Nieuw Loosdrecht en Breukeleveen (IJsclub "de Vijfde Plas").
Gedocumenteerd is dat op 1 februari 1887 in Nieuw Loosdrecht IJsclub “Ons Genoegen” wordt opgericht met op 9 november 1887 de eerste ALV. 
Op 1 februari 1888 wordt bij “Ons Genoegen” (Nieuw Loosdrecht) melding gemaakt van een vergadering met “de Volharding” (Oud Loosdrecht) over gezamenlijk beschikbaar stellen van  prijzengeld bij schaatswedstrijden, het betalen van € 5,00 aan Hr. J. Boom zodat hij geen bijten in het ijs hakt (waarschijnlijk een visser?) en het verpachten van de beide Koek en Zopie tenten.
Hieruit blijkt dat de voorganger van de IJLP in 1888 al actief was.
In 1899 wordt IJsclub “Ons Genoegen” (Nieuw Loosdrecht) opgeheven en wordt dan IJsclub Loosdrecht. Leden van deze IJsclub wonen tot aan de hervormde kerk waardoor het waarschijnlijk is dat er op dat moment geen actieve IJsclub in Oud Loosdrecht is. 
Op 10 januari 1908 volgt dan een (her-)oprichting van IJsclub “de Volharding” in Oud Loosdrecht. In 1929 wordt de naam veranderd in IJsclub de Loosdrechtse Plassen (IJLP).

Schaatsles
Jeugdschaatsen

IJsclub Loosdrecht

Trainingsgroep Ijsclub Loosdrecht
Trainingsgroep

IJsclub Loosdrecht

Ijsclubschaatsers2